Fizetési megoldások

Hírlevél

Termékajánló

Házhozszállítás

Szállítás :)

Partnereink

Alsó–Berettyó Melléki Tájgazdálkodási és Vidékfejlesztési Kft

Az Alsó–Berettyó-melléki Tájgazdálkodási és Vidékfejlesztési Kft 2007-ben
alakult meg, fő profilja a legelő állatállomány tenyésztése, gyephasznosítás,
s szántóföldi növények termesztésével az önellátás.
Cégünk Túrkevén helyi tájbolttal áll a vendégek és a lakosság szolgálatára.
Boltunkban termékeink nagy része helyi vagy a környező falvak, városok
terméke. Jelentős részben található meg, saját magunk által termelt és
előállított termék is. Üzletünkben nem csak a szokásos „kisbolti” árucikkeket,
hanem gyógynövényeket, házi lekvárokat, szörpöket is megtalál a vásárló.


HOTEK Kézművesház

A Kézművesház Túrkevén, a Fekete István Oktatóközpont mellett található.
Többtermes épületében kirándulások, jeles napokhoz kapcsolódó programok és szakkör keretében gyerekek és felnőttek egyaránt megismerkedhetnek számos népi kismesterséggel, hagyományos technikákkal és azokkal a természetes anyagokkal, amelyekből ajándék- és dísztárgyak készíthetőek.

 


Túrkeve Város Önkormányzata

 Túrkeve először 1261-ben szerepel az írott forrásokban Keveegyház néven, négy szomszédos faluval együtt. Néprajzi értékei közül kiemelkedő a kunhímzés, a népdalkincs, a pásztorélet emlékei. Figyelemre méltó Túrkeve késő barokk, csodálatos hangzású orgonával felszerelt református temploma, kedves városszéli utcái a kis parasztházakkal. Fontos művészeti örökségünk a művészetét az Egyesült Államokban kiteljesítő Finta Sándor (1881-1958.) és az egykori Rodin tanítvány Finta Gergely (1883-1947.) szobrász testvérek hagyatéka, amit állandó kiállítás formájában, a róluk elnevezett Finta Múzeum őriz.
  Az idelátogatók Túrkevét elsősorban természeti értékei miatt keresik fél. A Berettyó folyó a horgászoknak kedvez, a hozzáértők pedig vadászparadicsomnak tekintik gazdag vadvilága miatt. A reumatikus és nőgyógyászati betegségek természetes gyógymódjaként szolgáló gyógyvíz, a lovaglás, túra és kirándulás, a néprajzi bemutató programok és időszaki kulturális rendezvények vonzzák még az idelátogatókat.

 

 


 

Túrkevei Turisztikai Portál

 

Arra kérjük  Önöket, hogy amikor a honlapon bemutatott lehetőségektől kedvet kapva Túrkevére látogatnak, barátkozzanak meg a tájunkkal, az itt élő emberekkel. Igyekezzenek a helyi tulajdonú boltokban vásárolni, igyekezzenek minél inkább helyi ételeket fogyasztani, a helyi szokásokat tiszteletben tartva alkalmazkodni a tájunkhoz, amelynek természeti értékei nem csupán a Natura 2000 európai uniós védettségét, hanem a Körös Maros-Nemzeti Park oltalmát is élvezik.
Páratlan természeti értékekkel várjuk hát Önöket itt Túrkevén, a Nagykunság és a Nagy-Sárrét peremén, a Kiskunság és a Hortobágy szorításában.

Látogassanak el hozzánk!

 

 


Túrkevei Városi Művelődési Intézmény és Könyvtár

1993-ban jött létre, az addig önálló Művelődési Ház, Városi Könyvtár és a mozi egyesítésével, akkor Művelődési Intézmény néven. Az intézmény nevében a könyvtár később, 1999-ben lett nevesítve, mivel a nyilvános könyvtárak jegyzékébe csak így kerülhetett bele. Az intézmény feladata a Túrkeve Televízió működtetése valamint a Túrkeve újság szerkesztésének technikai munkálatai is itt zajlanak.

 


Beklen Alapítvány a Nagykunsági Civil Társadalomért

A "beklen" kun szó, védőt, óvót jelent, vagy az újszülött óvó szava.
Az alapító az elnevezéssel azt kívánja kifejezni, hogy helyben,
a kistérségekbenkell megvédeni, megóvni a sérülékeny és esendő helyi demokráciát és a civil
társadalmat, és ott kell támogatni, fejleszteni azt védő, szerető szándékkal.
 

 


ZÖLD OTTHON – A fentartható háztartás interaktív vándorkiállítás honlapja

A Zöld Otthon kiállításon keresztül a legjobb zöld tippeket szeretném átadni Neked! Mindent az otthonomban kezdtem… Ez elsőre nehéznek tűnhet, de egyáltalán nem volt az. Sőt, azon túl, hogy óvom a környezetem, saját magam is sokkal egészségesebb vagyok, és hónapról hónapra egyre több pénzt is megtakarítok! Nos, bemutatom Neked, hogyan érheted ezt el, hogyan lehetsz TE is környezetbarát a saját otthonodban!

 

 


ZÖLD KÖR Vízitúrabázis

A vízitúra bázist egy zömében hajdú-bihari fiatalokból álló stáb működteti, akik a Zöld Kör nevű, környezet- és természetvédelemmel foglalkozó, nonprofit egyesület munkatársai, illetve önkéntesei. Fő profilunk a környezeti nevelés és szemléletformálás. Székhelyünk Hajdúböszörményben található, de Debrecen belvárosában környezeti tanácsadó irodát működtetünk és rendszeresen vezetünk madármegfigyelő túrákat a Hortobágyon, egyéb programjaink pedig Kelet-Magyarország és keleti szomszédaink több települését érintve valósultak meg az elmúlt közel két évtized során. Vízitúra bázisunkat 1994 óta fejlesztjük folyamatosan – korábban táborhelyként működött –, s ez idő alatt alaposan megkedveltük, megismertük a környék minden rejtett zugát, hovatovább 2007-től túrák vezetését is vállaljuk.  Próbáljon ki bennünket!

 


www.etnokult.hu

Etnokult.hu

Könnyed hangvételű, tájékoztató és szórakoztató funkcióval bíró etnológiai és kulturális magazin, csipetnyi tudománnyal fűszerezve.