Új jelszó kérése

Hírlevél

Termékajánló

Házhozszállítás

Szállítás :)

Fizetési megoldások

Partnereink

Alsó–Berettyó Melléki Tájgazdálkodási és Vidékfejlesztési Kft

Az Alsó–Berettyó-melléki Tájgazdálkodási és Vidékfejlesztési Kft 2007-ben
alakult meg, fő profilja a legelő állatállomány tenyésztése, gyephasznosítás,
s szántóföldi növények termesztésével az önellátás.
Cégünk Túrkevén helyi tájbolttal áll a vendégek és a lakosság szolgálatára.
Boltunkban termékeink nagy része helyi vagy a környező falvak, városok
terméke. Jelentős részben található meg, saját magunk által termelt és
előállított termék is. Üzletünkben nem csak a szokásos „kisbolti” árucikkeket,
hanem gyógynövényeket, házi lekvárokat, szörpöket is megtalál a vásárló.


HOTEK Kézművesház

A Kézművesház Túrkevén, a Fekete István Oktatóközpont mellett található.
Többtermes épületében kirándulások, jeles napokhoz kapcsolódó programok és szakkör keretében gyerekek és felnőttek egyaránt megismerkedhetnek számos népi kismesterséggel, hagyományos technikákkal és azokkal a természetes anyagokkal, amelyekből ajándék- és dísztárgyak készíthetőek.

 


Túrkeve Város Önkormányzata

 Túrkeve először 1261-ben szerepel az írott forrásokban Keveegyház néven, négy szomszédos faluval együtt. Néprajzi értékei közül kiemelkedő a kunhímzés, a népdalkincs, a pásztorélet emlékei. Figyelemre méltó Túrkeve késő barokk, csodálatos hangzású orgonával felszerelt református temploma, kedves városszéli utcái a kis parasztházakkal. Fontos művészeti örökségünk a művészetét az Egyesült Államokban kiteljesítő Finta Sándor (1881-1958.) és az egykori Rodin tanítvány Finta Gergely (1883-1947.) szobrász testvérek hagyatéka, amit állandó kiállítás formájában, a róluk elnevezett Finta Múzeum őriz.
  Az idelátogatók Túrkevét elsősorban természeti értékei miatt keresik fél. A Berettyó folyó a horgászoknak kedvez, a hozzáértők pedig vadászparadicsomnak tekintik gazdag vadvilága miatt. A reumatikus és nőgyógyászati betegségek természetes gyógymódjaként szolgáló gyógyvíz, a lovaglás, túra és kirándulás, a néprajzi bemutató programok és időszaki kulturális rendezvények vonzzák még az idelátogatókat.

Túrkevei Turisztikai Portál


Arra kérjük  Önöket, hogy amikor a honlapon bemutatott lehetőségektől kedvet kapva Túrkevére látogatnak, barátkozzanak meg a tájunkkal, az itt élő emberekkel. Igyekezzenek a helyi tulajdonú boltokban vásárolni, igyekezzenek minél inkább helyi ételeket fogyasztani, a helyi szokásokat tiszteletben tartva alkalmazkodni a tájunkhoz, amelynek természeti értékei nem csupán a Natura 2000 európai uniós védettségét, hanem a Körös Maros-Nemzeti Park oltalmát is élvezik.
Páratlan természeti értékekkel várjuk hát Önöket itt Túrkevén, a Nagykunság és a Nagy-Sárrét peremén, a Kiskunság és a Hortobágy szorításában.

Látogassanak el hozzánk!

 


Túrkevei Városi Művelődési Intézmény és Könyvtár

1993-ban jött létre, az addig önálló Művelődési Ház, Városi Könyvtár és a mozi egyesítésével, akkor Művelődési Intézmény néven. Az intézmény nevében a könyvtár később, 1999-ben lett nevesítve, mivel a nyilvános könyvtárak jegyzékébe csak így kerülhetett bele. Az intézmény feladata a Túrkeve Televízió működtetése valamint a Túrkeve újság szerkesztésének technikai munkálatai is itt zajlanak.Beklen Alapítvány a Nagykunsági Civil Társadalomért

A "beklen" kun szó, védőt, óvót jelent, vagy az újszülött óvó szava.
Az alapító az elnevezéssel azt kívánja kifejezni, hogy helyben,
a kistérségekbenkell megvédeni, megóvni a sérülékeny és esendő helyi demokráciát és a civil
társadalmat, és ott kell támogatni, fejleszteni azt védő, szerető szándékkal.
www.etnokult.hu

Etnokult.hu

Könnyed hangvételű, tájékoztató és szórakoztató funkcióval bíró etnológiai és kulturális magazin, csipetnyi tudománnyal fűszerezve.


Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint.