Új jelszó kérése

Hírlevél

Termékajánló

Házhozszállítás

Szállítás :)

Fizetési megoldások

Partnereink

Alsó–Berettyó Melléki Tájgazdálkodási és Vidékfejlesztési Kft

Az Alsó–Berettyó-melléki Tájgazdálkodási és Vidékfejlesztési Kft 2007-ben
alakult meg, fő profilja a legelő állatállomány tenyésztése, gyephasznosítás,
s szántóföldi növények termesztésével az önellátás.
Cégünk Túrkevén helyi tájbolttal áll a vendégek és a lakosság szolgálatára.
Boltunkban termékeink nagy része helyi vagy a környező falvak, városok
terméke. Jelentős részben található meg, saját magunk által termelt és
előállított termék is. Üzletünkben nem csak a szokásos „kisbolti” árucikkeket,
hanem gyógynövényeket, házi lekvárokat, szörpöket is megtalál a vásárló.


HOTEK Kézművesház

A Kézművesház Túrkevén, a Fekete István Oktatóközpont mellett található.
Többtermes épületében kirándulások, jeles napokhoz kapcsolódó programok és szakkör keretében gyerekek és felnőttek egyaránt megismerkedhetnek számos népi kismesterséggel, hagyományos technikákkal és azokkal a természetes anyagokkal, amelyekből ajándék- és dísztárgyak készíthetőek.

 


Túrkeve Város Önkormányzata

 Túrkeve először 1261-ben szerepel az írott forrásokban Keveegyház néven, négy szomszédos faluval együtt. Néprajzi értékei közül kiemelkedő a kunhímzés, a népdalkincs, a pásztorélet emlékei. Figyelemre méltó Túrkeve késő barokk, csodálatos hangzású orgonával felszerelt református temploma, kedves városszéli utcái a kis parasztházakkal. Fontos művészeti örökségünk a művészetét az Egyesült Államokban kiteljesítő Finta Sándor (1881-1958.) és az egykori Rodin tanítvány Finta Gergely (1883-1947.) szobrász testvérek hagyatéka, amit állandó kiállítás formájában, a róluk elnevezett Finta Múzeum őriz.
  Az idelátogatók Túrkevét elsősorban természeti értékei miatt keresik fél. A Berettyó folyó a horgászoknak kedvez, a hozzáértők pedig vadászparadicsomnak tekintik gazdag vadvilága miatt. A reumatikus és nőgyógyászati betegségek természetes gyógymódjaként szolgáló gyógyvíz, a lovaglás, túra és kirándulás, a néprajzi bemutató programok és időszaki kulturális rendezvények vonzzák még az idelátogatókat.

Túrkevei Turisztikai Portál


Arra kérjük  Önöket, hogy amikor a honlapon bemutatott lehetőségektől kedvet kapva Túrkevére látogatnak, barátkozzanak meg a tájunkkal, az itt élő emberekkel. Igyekezzenek a helyi tulajdonú boltokban vásárolni, igyekezzenek minél inkább helyi ételeket fogyasztani, a helyi szokásokat tiszteletben tartva alkalmazkodni a tájunkhoz, amelynek természeti értékei nem csupán a Natura 2000 európai uniós védettségét, hanem a Körös Maros-Nemzeti Park oltalmát is élvezik.
Páratlan természeti értékekkel várjuk hát Önöket itt Túrkevén, a Nagykunság és a Nagy-Sárrét peremén, a Kiskunság és a Hortobágy szorításában.

Látogassanak el hozzánk!

 


Túrkevei Városi Művelődési Intézmény és Könyvtár

1993-ban jött létre, az addig önálló Művelődési Ház, Városi Könyvtár és a mozi egyesítésével, akkor Művelődési Intézmény néven. Az intézmény nevében a könyvtár később, 1999-ben lett nevesítve, mivel a nyilvános könyvtárak jegyzékébe csak így kerülhetett bele. Az intézmény feladata a Túrkeve Televízió működtetése valamint a Túrkeve újság szerkesztésének technikai munkálatai is itt zajlanak.Beklen Alapítvány a Nagykunsági Civil Társadalomért

A "beklen" kun szó, védőt, óvót jelent, vagy az újszülött óvó szava.
Az alapító az elnevezéssel azt kívánja kifejezni, hogy helyben,
a kistérségekbenkell megvédeni, megóvni a sérülékeny és esendő helyi demokráciát és a civil
társadalmat, és ott kell támogatni, fejleszteni azt védő, szerető szándékkal.
www.etnokult.hu

Etnokult.hu

Könnyed hangvételű, tájékoztató és szórakoztató funkcióval bíró etnológiai és kulturális magazin, csipetnyi tudománnyal fűszerezve.